Sfaturi pentru a evita fraudele la solicitarea unui împrumut

Lumea noastră modernă le-a permis infractorilor financiari să devină tot mai sofisticați, ceea ce face mai dificilă protejarea împotriva fraudelor în materie de împrumuturi. Odată cu popularitatea împrumuturilor online, fraudatorii au devenit din ce în ce mai creativi în încercările lor de a accesa informații și resurse financiare. Prin urmare, este esențial să fii atent și să înveți cum să identifici și să eviți escrocheriile cu împrumuturi frauduloase.

Licența de creditare a instituției financiare nebancare și / sau bancareAsigură-te că instituția de creditare pe care o alegi este autorizată în conformitate cu legea. Aceste informații pot fi obținute din bazele de date publice menținute de autoritățile care reglementează industria. Numai cooperarea cu un creditor licențiat îți va proteja drepturile de consumator în caz de litigii.

Fă cercetări

De asemenea, este important să te informezi cu privire la orice companie înainte de a furniza informații personale sau financiare. Verifică recenziile și alte surse de informații. Angajarea unui avocat cu experiență în domeniul imobiliar pentru a revizui toate documentele este o idee bună dacă este vorba de cumpărarea unui bun de valoare mare, cum ar fi o casă. Acesta te poate ajuta, de asemenea, să verifici legitimitatea creditorului.

Finanțator de renume

Este indicat să se apeleze la un finanțator de renume care să verifice creditul, veniturile și activele potențialilor împrumutați. Ferește-te de creditorii care nu fac aceste verificări amănunțite și nu controlează trecutul financiar al clienților. De asemenea, caută întotdeauna neconcordanțe în documentele de împrumut, cum ar fi informații personale incorecte, precum CNP-ul. Asigură-te că finanțatorul deține o adresă fizică validă, iar site-ul web al acestuia este plin de informații despre procesul de creditare, produse și comisioane.

Fără plăți în avans

Creditorii autentici nu îți cer niciodată să plătești comisioane înainte de a-ți aproba împrumutul. De asemenea, trebuie să fii atent la apelurile telefonice la distanță și la e-mailurile ostentative care pretind că îți oferă un împrumut în ciuda faptului că ai un scor de credit scăzut. Multe dintre acestea sunt escrocherii, așa că nu distribui niciodată detaliile bancare unor persoane necunoscute.

Nu divulga informațiile inutile pentru procesarea împrumutului.

Nu te lăsa păcălit de orice creditor care îți cere informații personale, cum ar fi parolele bancare. Nu trebuie să furnizezi niciodată informații sensibile unui creditor cu care nu ești familiarizat.

Verifică și iar verifică

Asigură-te că te informezi cu privire la procesul de aplicare. Creditorii legitimi vor avea un proces transparent, care nu implică costuri sau comisioane ascunse. Asigură-te că întrebi despre termenii și condițiile împrumutului și despre orice comisioane suplimentare, cum ar fi comisioanele de acordare sau de închidere.

Încrede-te în instinctul tău

Dacă ceva pare prea frumos ca să fie adevărat, probabil că este. Dacă simți că ceva nu este în regulă, nu ezita să te adresezi creditorului și să pui întrebări. Cercetările și întrebările te pot ajuta să te lămurești și să determini dacă împrumutul este legitim.

Verifică valoarea împrumutului

Verifică valoarea împrumutului oferit. Asigură-te că suma de bani este exactă înainte de a semna acorduri sau de a face plăți către creditor.

Obține totul în scris

Asigură-te că orice acord sau promisiune verbală făcută de un creditor este consemnată în scris. Acest lucru te va asigura de înțelegerea termenilor împrumutului și a tuturor comisioanelor, inclusiv a penalităților pentru întârzieri de plată.

Raportează frauda

În cele din urmă, în cazul în care consideri că ai fost victima unei fraude cu împrumuturi, contactează autoritățile pentru a raporta problema. Luând aceste măsuri de precauție și rămânând în alertă, te poți proteja de fraudatori și poți obține împrumutul de care ai nevoie.

DECLINAREA RESPONSABILITĂȚII: Informațiile conținute în cadrul ghidului de educație financiară sunt furnizate numai în scop informativ. Utilizatorul ar trebui să facă întotdeauna propriile analize și să solicite consiliere profesională pentru a se asigura că recomandările furnizate sunt adecvate pentru propria situație. Nu garantăm acuratețea totală, exhaustivitatea sau veridicitatea oricăror sfaturi, opinii, declarații sau alte informații furnizate sau distribuite prin intermediul acestui site web. Prin urmare, orice risc asociat pe baza informațiilor furnizate ar trebui evaluat de fiecare persoană în parte.